Minuscule cross-over Hyundai gesnapt

Focus op groeimarkten

Minuscule cross-over Hyundai gesnapt

Onze spionagefotograaf heeft zijn zoomlens op een wel heen klein cross-overtje van Hyundai weten te richten. De kleine hoogpotige deelt zeer waarschijnlijk zijn basis met de Hyundai i10, maar naar Nederland komt het ukkie waarschijnlijk niet.

Hyundai heeft een uiterst compact cross-overtje in de ontwikkelingskamers staan, dat vooralsnog met codenaam AX1 door het leven gaat. Het lijkt een dapper kleintje te worden waarmee Hyundai zijn pijlen wil richten op kleine cross-overachtigen als de Suzuki Ignis, al lijkt de auto op de foto's nog een slagje kleiner te zijn.

De 'AX1' deelt zijn technische basis zeer waarschijnlijk met de Hyundai i10 en de in India verkrijgbare Santro. We noemen India niet voor niets, het zou ons namelijk niet verbazen als de definitieve productieversie van de AX1 alleen voor groeimarkten is bestemd. Dat zou betekenen dat het model behalve in India ook in onder meer Zuid-Amerika op de markt komt.

Hoewel de AX1 een budgettair aantrekkelijke kleine cross-over wordt, lijkt Hyundai op designvlak in ieder geval werk de auto te maken. Zo zijn de achterste deurgrepen ondergebracht in de C-stijl en lijkt ook de verlichting aan zowel voor- als achterzijde relatief uitgesproken te worden. De neus kenmerkt zich zeer waarschijnlijk met over twee verdiepingen uitgesmeerde verlichting. Opvallend detail: Hyundai geeft de AX1 rondom schrijfremmen. De kleine cross-over komt waarschijnlijk op de markt met een 1,0-liter driecilinder. Het is nog niet bekend wanneer de productieversie het levenslicht ziet. Eerst trekken de Koreanen waarschijnlijk nog het doek van de Bayon, waarvan we wél zeker weten dat -ie naar Europa komt. 

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.