Mini Clubman Concept omarmt zesde deur

Mini Clubman Concept
Mini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman ConceptMini Clubman Concept
Mini houdt van eigenwijs, maar toch zijn er blijkbaar ook in Engeland grenzen. Want wat zien we volgende week op de salon van Genève op de Mini Clubman Concept? Juist, een zesde portier!

Mini heeft de eerste foto's vrijgegeven. We zien dat het merk nog een stap verder gaat: het zijn geen 'suicide doors' meer, maar conventionele achterportieren. Minder speciaal, maar door het grotere formaat vermoeden we dat de Mini Clubman beter zal scoren op het gebied waar het bij een stationwagon écht om gaat: gebruiksgemak. De kenmerkende dubbele deuren voor de bagagruimte zijn wel gebleven, dus is de nieuwe Clubman feitelijk een zesdeursauto.

Die ruimte voor grotere achterportieren is mogelijk gemaakt door een forse groeispurt: 26 centimeter in de lengte. De breedte nam daarbij ook nog eens toe met 17 centimeter en zodoende meet de Mini Clubman Concept 4,22 meter in de lengte, 1,84 meter in de breedte en 1,45 meter in de hoogte.

Vooral de achterpassagiers profiteren van deze extra lengte. Niet alleen is er meer ruimte voor de benen, er kunnen nu ook drie mensen op de tweede zitrij van de Mini plaatsnemen.

Mini installeert in de middenconsole bovendien een rond scherm met een diameter van 20 centimeter, dat geschikt is voor de nieuwste generatie Mini Connected.

Over de motorisering van de concept-car rept Mini met geen woord, maar we verwachten de bekende drie- en viercilinders onder de motorkap van de productieversies.

Aanstaande dinsdag kunnen we de Mini Clubman Concept op de persdag van de salon van Genève zien, de productieauto verwachten we in het najaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum