Mini-familie als Rockingham GT

Sportief eerbetoon

Mini Rockingham GT
Mini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GTMini Rockingham GT

Mini voelt de weemoedige kriebels in de onderbuik en geeft er gehoor aan door al zijn modellen een speciale uitvoering te geven. Zowel de Mini 3- als 5-deurs en Cabrio als Countryman is tijdelijk leverbaar als Rockingham GT.

Met de Rockingham GT brengt Mini naar eigen zeggen een hommage aan de 1275 GT, de naam van zowel een raceversie als een sportief productiemodel van de oer-Mini Clubman (de klassieke Mini met de grote neuspartij). De nieuwe, tijdelijk leverbare Rockingham GT is te combineren met de Cooper S-uitvoeringen van de Mini 3-deurs, 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman.

Mini's met het Rockingham GT-sausje staan standaard op 17-inch John Cooper Works Track Spoke-wielen en worden tevens volgehangen met het JCW Aerodynamica-pakket. De Rockingham GT's zijn standaard White Silver gespoten, al zijn andere kleuren tegen meerprijs verkrijgbaar. Ze worden verder opgeleukt met GT-strepen op de motorkap en zijkant. Onderaan de achterzijde krijgen de aangeklede Mini's koolstofvezel uitlaateindstukken en de boel wordt verder aangekleed met zwarte accenten. Een stel Rockingham GT-logo's is uiteraard van de partij, zowel vanbuiten als vanbinnen. In het interieur zien we verder Piano Black-kleurige panelen, gedeeltelijk met leer beklede stoelen, een met leer bekleed stuurwiel en een grijs hemeltje.

De Mini Rockingham GT heeft een vanafprijs van €43.000, dat bedrag is voor de Mini Cooper S 3-deurs Rockingham GT.

Gerelateerde forumtopics