Tesla bouwt miljoenste Chinese auto

Wereldwijd meer dan 3 miljoen stuks gebouwd

Tesla Model Y

Tesla heeft in zijn zogenoemde gigafabriek in het Chinese Sjanghai inmiddels 1 miljoen auto's gebouwd. Dat meldt Tesla-topman Elon Musk.

Tesla-topman Elon Musk kan ongetwijfeld weer een nieuw dansje instuderen. Musk meldt op Twitter namelijk dat het in zijn Chinese gigafactory in Sjanghai één miljoen auto's heeft gebouwd. In de productiefaciliteit bouwt Tesla de Model 3 en de Model Y. Het miljoenste exemplaar is een rode Model Y.

Eind 2018 startte Tesla met de bouw van zijn Chinese gigafabriek. In augustus 2019 was de enorme faciliteit klaar voor gebruik, al zou het tot oktober duren voordat de eerste auto - een Model 3 - er van de band liep. In een kleine drie jaar heeft Tesla er nu 1 miljoen auto's gebouwd, wat het totaal aantal wereldwijd geproduceerde Tesla's volgens Musk op meer dan 3 miljoen stuks brengt.

De Chinese fabriek van Tesla was de eerste buiten de Verenigde Staten, maar zeker niet de laatste. Zo heeft Tesla ook in Duitsland een enorme productiefaciliteit staan. Die faciliteiten moeten Tesla helpen om een ambitieus doel te halen. Zo heeft het merk zich voorgekomen om omstreeks 2023 jaarlijks maar liefst 2 miljoen auto's te produceren.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (116) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.