'Mercedes toont elektrische SUV in Parijs'

Productiemodel moet in 2019 Model X te lijf gaan

'Mercedes toont elektrische SUV in Parijs'
Elektrische concept-cars zijn aan de orde van de dag, maar het exemplaar dat Mercedes-Benz naar verluidt op de Autosalon van Parijs zal tonen zou een voorbode zijn van een echte Tesla Model X-rivaal.

Daarmee staat de auto waar het Engelse Autocar lucht van kreeg een stuk dichterbij de realiteit dan de IAA-concept die Mercedes vorig jaar lanceerde. Dat Mercedes een elektrische SUV ambieert komt niet alleen door het bestaan van de eerdergenoemde Model X, maar ook door het feit dat concurrenten Jaguar en Audi ook aan zo'n auto werken.

Een eventueel productiemodel zou niet gebaseerd worden op een bestaande Mercedes, hoeveel SUV's het merk ook in de prijslijst heeft staan. De uitsluitend als EV verkrijgbare SUV krijgt z'n eigen unieke design mee en moet ook in dat opzicht de strijd aankunnen met de eigenwijze Model X. De productieversie zou voor 2019 op de rol staan.

Het Australische News.com weet overigens te melden dat de productieversie een actieradius van maar liefst 500 km zal hebben en in luttele minuten opgeladen kan worden. De site baseert dat op uitspraken van Daimlers E-Drive-directeur Jurgen Schenk. "We gaan de wereld van elektrische auto's veranderen", verklaart die, "en het eerste resultaat daarvan komt nog in dit decennium. Daarna volgen snel meer auto's waarin we de nieuwe techniek toepassen."

De Autosalon van Parijs opent op 1 oktober z'n deuren, dus tegen die tijd weten we of de geruchten kloppen.

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 777
 

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.