Mercedes MLC rolt vermomd de straat op

Mercedes MLC mule
Mercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC muleMercedes MLC mule
Mercedes-Benz uitgenichet? Dacht het niet! Deze foto's tonen aan dat de entree in een voor Mercedes-Benz onbekend segment aanstaande is. Maak kennis met de MLC!

Laat je niet misleiden door de ML 350 Bluetec-typeaanduiding: dit is een zogenaamde 'mule' voor de MLC. Met andere woorden: Mercedes-Benz test hier de techniek voor z'n toekomstige model met een in elkaar geknutseld koetswerk. De daadwerkelijke auto gaat er dus anders uitzien.

De MLC wordt namelijk Mercedes-Benz' rechtstreekse concurrent voor de BMW X6. Net als zo veel andere merken was het merk uit Stuttgart nogal sceptisch toen BMW z'n cross-over lanceerde. Maar nu deze X6 een onverwacht groot succes is, staat Daimler ook te springen om mee te doen in deze niche.

De MLC krijgt de ML als basis. Ook de motoriseringen zullen dus grotendeels overeenkomen. Reken daarom op V6- en V8-motoren, zowel benzineblokken als diesels. Juist bij zo'n sportievere cross-over past een AMG-versie uitstekend, dus reken maar dat we ook zo'n MLC met biturbo V8 voor onze kiezen krijgen. Of de 250 CDI viercilinder ook beschikbaar komt in de sportievere cross-over, is nog even afwachten.

Mercedes-Benz heeft al aangekondigd vanaf 2015 'een nieuwe cross-over' in het Amerikaanse Tuscaloosa te gaan bouwen, en dat gaat zeer waarschijnlijk om deze MLC. De technisch verwante ML-klasse en GL-klasse rollen daar immers ook al van de band. Mercedes-Benz investeert 350 miljoen dollar in de uitbreiding van de fabriek en er komen in Tuscaloosa 400 extra banen beschikbaar.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 678
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 793
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 815
 

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.