Mercedes MLC-klasse waagt zich buiten

Mercedes MLC-klasse waagt zich buiten
Mercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buitenMercedes MLC-klasse waagt zich buiten
Cross-overs zijn niet aan te slepen, dus waarom zou je een SUV niet platslaan tot een kolos met coupé-invloeden? BMW dacht het al eerder en ook Mercedes-Benz gaat zich aan een X6-achtige wagen. De MLC-klasse zet nu z'n eerste stapjes buiten de deur.

In april presenteerde Mercedes-Benz in Peking de Concept Coupé SUV, een auto die van opzij bezien wel heel sterk op de X6 van BMW lijkt. Alle overgebleven niches in autoland worden in rap tempo opgevuld, tijd voor Mercedes om z'n sportief gelijnde SUV daadwerkelijk op de markt te brengen.

We hadden al eens een mule zien rijden, maar nog niet eerder mocht de MLC-klasse in z'n definitieve gedaante een luchtje scheppen. De gigant is nog fanatiek afgeplakt, maar het is overduidelijk dat het productiemodel niet sterk zal afwijken van de concept-car. We zien een enorme grille die aan weerzijden wordt geflankeerd door lichtunits die geheel in lijn zijn met het front van de A-, CLA-, GLA- en C-klasse. De lampen op de bilpartij lijken weer enige overeenkomsten te vertonen met de exemplaren achter op de S-klasse Coupé.

Onder de kap verwachten we een mix van vier-, zes- en achtcilinders tegen te komen en uiteraard staat ook een beresterke AMG-versie op de planning. We verwachten de MLC-klasse begin 2015 in de Nederlandse showrooms te vinden.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 752
 

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.