Mercedes GLC-klasse F-Cell komt volgend jaar

Elk model Mercedes krijgt elektrische versie

Mercedes GLC-klasse F-Cell
Mercedes heeft zijn ogen gericht op een groene toekomst. De komende twee jaar investeert het merk meer dan 7 miljard in schonere technieken. Van elk model moet uiteindelijk een elektrische versie verschijnen. Ook komt van de GLC-klasse een variant met een brandstofcel.

Mercedes zegt fors te investeren in het verschonen van zijn portfolio. Het merk zal in 2017 een nieuwe generatie benzinemotoren op de markt brengen, een reeks motoren met een deeltjesfilter. Ook komt een 48-Volt stroomvoorziening om de hoek kijken en introduceert het merk startgeneratoren om brandstof te besparen.

Dit jaar nog lanceert Mercedes de GLC Coupé 350e 4Matic, een plug-inversie van de nog te introduceren GLC-klasse Coupé. Ook de E-klasse krijgt in de vorm van de E 350e gezelschap van een stekkerversie. Volgend jaar moet een geoptimaliseerde versie van de S 500e om de hoek komen kijken. Verwacht voor het vlaggenschip een actieradius van meer dan 50 kilometer. Mercedes geeft aan plug-inhybride uitvoeringen alleen te leveren vanaf de C-klasse of groter. Van zowel de Smart Fortwo als Forfour komen dit jaar volledig elektrische versies. Zet een rode cirkel om september, als de Autosalon van Parijs zijn poorten opent.

Een opvallende nieuwkomer is de GLC-klasse F-Cell, een plug-in met brandstofcel. Volgens jaar moeten we de innovatieve SUV op de markt kunnen verwelkomen. Mercedes mikt op een actieradius van 500 kilometer.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC 200 4MATIC Business Line (5D/9A)
€ 1.084
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.