Mercedes-Benz wil acht compacte modellen

Technische broertjes van de A-klasse

Spyshots Mercedes-Benz GLB-klasse
Mercedes-Benz meldt dat de nieuwe A-klasse de eerste is van maar liefst acht 'compacte modellen' die het merk in zijn fabriek in het Duitse Rastatt gaat produceren.

Mercedes-Benz doet die mededeling bij het bericht dat de eerste exemplaren van de nieuwe A-klasse, die ook in Hongarije gebouwd gaat worden, van de band zijn gelopen in Rastatt.

We weten al dat de A-klasse gezelschap krijgt van de A-klasse Sedan en een nieuwe CLA-klasse. De eerste van die twee nieuwkomers wordt volgende week in China gepresenteerd. Daarnaast komt Mercedes-Benz met een nieuwe B-klasse op de proppen én voegt het merk een GLB-klasse aan zijn portfolio toe, het kleinere broertje van de GLC-klasse. Dat brengt het aantal 'compacte modellen', die stuk voor stuk gebruik gaan maken van Mercedes' modulaire MFA-basis, op vijf stuks.

Het is verder mogelijk dat ook de GLA-klasse een opvolger krijgt. Dat brengt de teller op zes stuks. Als Mercedes-Benz besluit om bovendien de CLA Shooting Brake aan een nieuwe generatie te helpen, bestaat de familie al uit zeven modellen. Het achtste model is mogelijk een zevenzitsversie van de B-klasse, een model waarmee de nieuwe B-klasse helemaal klaar is om de 2-Serie Active en Gran Tourer van BMW van repliek te dienen. Een andere mogelijkheid is een compacte elektrische inzending, een EQ A-klasse, die onder de compacte familie wordt geschaard. Voorlopig blijft het nog even bij speculeren.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.