Mercedes-Benz GLC-klasse facelift

Ook interieur in beeld

Mercedes-Benz GLC-klasse facelift
Mercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse faceliftMercedes-Benz GLC-klasse facelift
Mercedes-Benz presenteerde in 2015 de compacte SUV GLC-klasse en vindt het nu tijd voor een update. De auto krijgt alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van (nog) versere Mercedes-producten.

De GLC-klasse werd eind vorig jaar nog gepresenteerd als F-Cell, maar het lijkt erop dat die auto met de 'oude' neus geen lang leven is beschoren. Het exemplaar op deze foto's laat duidelijk zien dat de koplampen nieuw zijn. Niet alleen de indeling, maar ook de vorm van de lampunits gaat duidelijk op de schop. Daarmee lijkt de facelift van de GLC wat ingrijpender dan die van de C-klasse, waarbij de verschillen alleen met een vergrootglas zichtbaar zijn. Behalve nieuwe koplampunits noteren we een andere grille en voorbumper. Aan de achterzijde van het witte exemplaar lijkt niet zoveel aan de hand, maar reken erop dat de achterlichten minimaal van een andere ledsignatuur worden voorzien.

Hiermee is het nieuws echter nog niet op, want de fotograaf heeft ook een kijkje kunnen nemen aan de binnenzijde. Daar valt als eerste een nieuw, breder infotainmentscherm op. Het wordt in de gefotografeerde auto bediend door middel van Mercedes' touchpad, het bedieningselement zonder draaiknop dat onder meer ook in de E-klasse en A-klasse te vinden is. Ten slotte is er het inmiddels bekende nieuwe stuurwiel, een driespaaks exemplaar met veel (touch-)knoppen. De wijzigingen die voor de 'gewone' GLC gelden, worden op termijn ongetwijfeld ook doorgevoerd bij de GLC Coupé. Het duurt naar verwachting echter nog wel een jaar voordat de auto zijn opwachting maakt. Als het zover is, zal Mercedes-Benz ook het motorengamma onder de loep nemen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum