Mercedes-Benz CLA Shooting Brake staat in Genève

Tweevoudig nieuws

Mercedes-Benz teaser

Mercedes-Benz meldt wat het allemaal meebrengt naar de Autosalon van Genève die in maart zijn poorten openslaat. Wat blijkt? De CLA Shooting Brake beleeft zijn publieksdebuut op de Zwitserse beurs.

Mercedes-Benz bevestigt dat het tijdens de Autosalon van Genève straks het doek trekt van de CLA Shooting Brake. Uit eerdere spionageplaten konden we al opmaken dat Mercedes inderdaad met een opvolger van de in 2015 gepresenteerde CLA-variant op de proppen zou komen. Nu is dus ook bekend waar en wanneer die auto aan het publiek wordt voorgesteld.

Meer nieuws? Jazeker. Mercedes-Benz presenteert namelijk ook de Concept EQV in Genève, een studiemodel dat in de vorm van een volledig elektrisch busje is gegoten. Het EQ-label, dat we momenteel alleen kennen van de EQ C en van de EQ A Concept, blijft dus niet beperkt tot reguliere hatchbacks, sedans en cross-overs. Ook stelt Mercedes-Benz in Genève de gefacelifte GLC-klasse aan het publiek voor, een auto die onder andere kennismaakt met Mercedes' MBUX-infotainmentsysteem. De optische wijzigingen zullen vrij subtiel zijn.

Daarbij zegt Mercedes-Benz een Final Edition van de S 65 AMG te presenteren. De 6.0 V12 keert na het verdwijnen van die uitvoering ook niet meer terug. Helaas. De twaalfcilinder lijkt wel bestemd te blijven voor de Maybach-smaken.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.