Nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake duikt weer op

Volgens bekend maar sportiever recept

Spyshots Mercedes-Benz CLA Shooting Break
Spyshots Mercedes-Benz CLA Shooting BreakSpyshots Mercedes-Benz CLA Shooting BreakSpyshots Mercedes-Benz CLA Shooting BreakSpyshots Mercedes-Benz CLA Shooting BreakSpyshots Mercedes-Benz CLA Shooting BreakSpyshots Mercedes-Benz CLA Shooting Break

Onlangs dook de nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake voor het eerst in bewegend beeld op en nu hebben we ook uitstekende foto's van de gelikt gelijnde stationwagen te pakken.

Mercedes-Benz is momenteel bezig met een werkelijk enorm modellenoffensief. In korte tijd hebben we kennisgemaakt met auto's als de nieuwe A-klasse hatchback, de A-klasse Limousine, de nieuwe B-klasse, de nieuwe GLE-klasse, een nieuwe CLS-klasse én met de AMG GT 4-Door Coupé. Straks komt daar een nieuwe GLE Coupé, een nieuwe GLS-klasse, een aangescherpte GLC en GLC Coupé én een stel compacte modellen bij. Wat die kleinere Benzen betreft, heeft Mercedes-Benz een GLB-klasse én een volledig nieuwe CLA-familie in de coulissen staan. De CLA-familie gaat, ondanks dat er met de A Limousine al een compacte sedan is, bestaan uit een vierdeurs sedan én een nieuwe CLA Shooting Brake. Die laatste hebben nu voor de tweede keer in beeld.

De nieuwe CLA Shooting Brake volgt het recept van zijn voorganger en dat betekent dat ook de nieuwe generatie een stationwagon is met een sterk aflopende daklijn. Dat doet de interieurruimte natuurlijk geen goed, maar de auto krijgt er wel een sportieve uitstraling door. De CLA Sedan komt boven de A Limousine op de menukaart te staan en het is aannemelijk dat Mercedes-Benz zijn best doet om die twee modellen verschillende karakters te geven. We verwachten dan ook dat de nieuwe CLA-familie, waar deze Shooting Brake deel van uitmaakt, een sportievere inslag heeft dan z'n voorganger. Een publieksdebuut verwachten we volgend jaar in maart tijdens de Autosalon van Genève.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum