Mercedes-Benz breidt compact gamma uit

Nieuwe varianten op komst!

Mercedes-Benz A-klasse familie
Vandaag stelde Mercedes-Benz de aangescherpte GLA aan de wereld voor. Tijdens het evenement heeft het merk te kennen gegeven zijn familie compacte modellen fors uit te breiden.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat tijdens de onthulling van de bijgepunte GLA-klasse met de aanwezige Mercedes-managers sprak.

Kijken we naar de 'onderkant' van het Mercedes-gamma, dan komen we daar de A-klasse, de CLA-klasse, de CLA-klasse Shooting Brake, de GLA-klasse en de B-klasse tegen. Elk van die auto's krijgt een opvolger, zo wordt bevestigd. Goed nieuws, daar er geruchten rondgingen dat de CLA Shooting Brake na deze generatie niet meer zou terugkeren. Maar, het blijft niet bij goed nieuws voor liefhebbers van de bijzonder gelijnde stationwagon.

Zo wordt de compacte familie van Mercedes-Benz uitgebreid met een sedanachtige die naast de CLA-klasse komt te staan. De sedan moet de strijd aangaan met onder meer de Audi A3 Sedan. De Chinese markt wordt op termijn bedeeld met een variant van die sedan met een verlengde wielbasis. Daarnaast wordt de familie uitgebreid met een cross-over in de stijl van de BMW X1. Dat hoogpotige model moet het gat opvullen dat blijkbaar bestaat tussen de GLA- en GLC-klasse.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.