Mercedes-AMG EQE beter te zien

Duidelijke familielijn

Mercedes-AMG EQE
Mercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQE

Na de Mercedes-AMG EQS 53 4Matic werkt de huistuner uit Affalterbach aan een extra hete versie van de EQE. Mercedes-AMG heeft wat camouflage laten vallen, waardoor we een beter beeld krijgen van hoe deze 'AMG EQE' eruit komt te zien.

De exacte aanduiding van de AMG-variant van de EQE weten we nog niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat hij net als zijn grote broer de toevoeging '53' krijgt. Het is ook mogelijk dat Mercedes-AMG een getal zoekt dat lager op de ladder ligt, mocht de EQE minder vermogen meekrijgen dan de 658 pk sterke EQS 53. Daarover is vooralsnog niets bekend, maar reken in ieder geval op een vermogen van ruim boven de 500 pk voor de hete EQE.

De spyshots laten in ieder geval wel zien dat de afgetrainde EQE enkele details van zijn grote broer overneemt. Dat begint al bij de voorbumper, waar de 'luchtinlaten' aan weerszijden twee spijlen krijgen. Verder valt een voorspoiler op die aardig wat weg heeft van die van de EQS. De grille is nog afgeplakt, maar reken maar dat achter het tape een dichte versie van de kenmerkende 'Panamericana'-grille van Mercedes-AMG schuilgaat.

Mercedes-AMG EQE

Mercedes-AMG EQE

Aan de achterzijde vallen de diffuser met zes luchtgeleiders - ook weer hetzelfde aantal als op de EQS -, de spoilerlip op het kofferdeksel en de sleuven achter de wielkasten op als AMG-details. Ook de grote remschijven achter de wielen verraden het prestatiepotentieel van deze stekkeraar. Daarmee blijven de uiterlijke aanpassingen dus relatief subtiel. Van het interieur zijn geen beelden te zien, maar als AMG de lijn van de EQS ook daar voortzet, kun je rekenen op een AMG-sausje van onder meer sportstoelen en een sportstuurtje, sportpedalen en speciale vloermatten.

De marktintroductie van de EQE staat voor medio volgend jaar op de planning. De Mercedes-AMG zal naar verwachting op relatief korte termijn onthuld worden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum