Mercedes-AMG EQE op pad

Elektro-plezier

Mercedes-AMG EQE
Mercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQEMercedes-AMG EQE

Mercedes-Benz werkt hard aan uitbreiding van zijn volledig elektrische EQ-modellenlijn. De EQE is de volgende die op de rol staat en daarmee heeft Mercedes-AMG zich ook al beziggehouden.

De aalgladde Mercedes-Benz EQS krijgt er binnenkort een 'klein' broertje bij in de vorm van de EQE. Zoals de EQS de elektrische tegenhanger van de S-klasse is, is de EQE dat voor de E-klasse. Zoals duidelijk is te zien, vertoont de EQE de nodige overeenkomsten met de EQS. Ook hier weer een koets die behoorlijk gestroomlijnd van vorm is en waarop de gebruikelijke hoekigere vormen van de traditioneler aangedreven modellen ontbreken.

Volledig elektrische aandrijving en een zo efficiënt mogelijke stroomlijn betekent niet automatisch dat er geen ruimte meer is voor sportief plezier. Mercedes-AMG is namelijk ook ingeschakeld om met de EQ-modellen aan de slag te gaan. Hiervan zien we nu het resultaat voor de EQE. De grote sportieve lichtmetalen wielen met enorme remschijven erachter verraden dat we met de sportieve versie van de EQE te maken hebben. Hoewel de boel nog aardig is ingepakt, is niet te missen dat de voorbumper met iets grotere inlaten wat sportiever oogt dan die van de onlangs nog gespotte reguliere EQE. Ook lijkt de Mercedes-AMG langs de flanken iets dikker aangekleed.

Vooralsnog is het gissen hoeveel elektrokracht de Mercedes-AMG EQE tot zijn beschikking krijgt. De EQS komt zelfs als 'niet-AMG' al ruim boven de 500 pk, dus mogen we er toch op rekenen dat deze EQE dat ook minstens haalt. Geen overbodige luxe, want ondanks zijn ongetwijfeld zeer lage cW-waarde heeft de EQE een groot nadeel te compenseren; zijn gewicht. De EQS tikt 2,5 ton aan en het gewicht van de EQE komt waarschijnlijk ook boven de 2.000 kilo uit. In september wordt de Mercedes-Benz EQE onthuld, de Mercedes-AMG komt vermoedelijk later dit jaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum