Mazda 2 opvallend vrolijk vernieuwd

Waarschijnlijk ook in Nederland

Mazda 2
Mazda 2Mazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 faceliftMazda 2 facelift

De bijna negen jaar oude Mazda 2 krijgt nog een facelift. We hebben het dan niet over de Toyota Yaris-met-Mazda-badges, maar over de échte Mazda 2 die in Nederland al even meedraait.

Het Europese leveringsgamma van de Mazda 2 is tweeledig. Sinds 2015 verkoopt Mazda in Europa de een jaar eerder gepresenteerde huidige derde generatie Mazda 2, maar daar kwam in 2022 een heel nieuw model naast. Mazda verkoopt namelijk eveneens de Mazda 2 Hybrid, wat oneerbiedig gezegd een hybride Toyota Yaris waarop Mazda zijn eigen logo's heeft gedrukt. In Japan krijgt de volledig door Mazda zelf ontwikkelde 2 een facelift.

Mazda 2 facelift

Mazda 2.

Mazda heeft de gewoonte zijn modellen door de jaren heen via modeljaarupdates actueel te houden. Die zijn sommige jaren ingrijpender dan anders. Zo was er in 2019 bijvoorbeeld sprake van een échte facelift. Ook nu legt Mazda de 2 weer op de snijtafel. Hij krijgt aan zowel de voor- als achterzijde nieuwe bumpers. Dat is niet het meest opvallende, zoals je ongetwijfeld al had gezien op de foto's. De voorheen chroomkleurige omlijsting van de grille is nu zwart en  het kunststof van de voorbumper loopt voortaan door in de grille. Althans, als je voor die mogelijkheid kiest. In Japan zijn Sport-uitvoeringen leverbaar, die een met gaaswerk gevulde grille hebben.

Meer nieuws heeft betrekking op de wielen en het dak. Er zijn namelijk andere wieldoppen waarin de exterieurkleur terugkeert en wie wil kan folie met een andere kleur dan de rest van de carrosserie op het dak geplakt krijgen. Verder zijn de zijspiegelkappen in afwijkende kleuren verkrijgbaar. Er is meer dan ooit aan persoonlijke smaak aan te passen. Volgens Mazda zijn er nu meer dan 198 kleurcombinaties mogelijk. De lakkleuren Airstream Blue Metallic en Aero Grey Metallic zijn nieuw. Ook levert Mazda nieuwe sierdelen voor in het interieur.

Blijft deze facelift dan in Japan? Wij denken van niet. De Nederlandse importeur zegt nog niet te kunnen bevestigen of ontkennen dat wij hier dezelfde herzieningen krijgen. Aangezien de Mazda 2 in Europa tot op heden wat updates betreft netjes in de pas liep met het Japanse model én het feit dat deze generatie in Nederland nog even mee mag, gaan we er vanuit dat we genoemde vernieuwingen in onze Mazda-showrooms gaan terugzien .

PRIVATE LEASE Mazda 2

Leaseplan
Mazda 2 e-SkyActiv-G 90 Centre-Line (5D/6H)
€ 379
 
Mazda
Mazda 2 Hybrid Pure (5D/CVT)
€ 429
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum