'Marchionne is er slecht aan toe'

Italiaanse media pessimistisch

Sergio Marchionne
Fiat Chrysler houdt zelf de kaken op elkaar over de toestand van de zaterdag afgetreden topman Sergio Marchionne, maar Italiaanse media zijn verre van positief over de gezondheid van de spraakmakende CEO.

Wel is bekend dat Marchionne (66) in het ziekenhuis is beland na complicaties als gevolg van een operatie aan z'n rechterschouder. Naar de ernst van die complicaties is het officieel gissen, maar daar wagen verschillende Italiaanse media zich aan. Automotive News meldt dat Marchionne volgens 'La Repubblica' sinds vrijdagmiddag in coma ligt in het Universitaire Ziekenhuis van Zurich.

Volgens La Stampa was het de bedoeling dat Marchionne binnen enkele dagen ontslagen zou worden uit het ziekenhuis, maar dat is niet gelukt. Er lijkt volgens deze krant geen verbetering zichtbaar in de toestand van het Fiat Chrysler-boegbeeld. Een derde Italiaanse krant, Il Messaggero, zou zelfs stellen dat Marchionnes toestand in de laatste uren drastisch is verslechterd. De familie van Marchionne zou bij hem zijn in het ziekenhuis terwijl verslaggevers voor de ingang wachten op wat komen gaat.

Op basis van die berichtgeving is het moeilijk om positief te blijven over de toestand van de Italiaanse ex-topman, maar Automotive News benadrukt wel dat het bijzonder lastig is om in deze fase aan betrouwbare informatie te komen.

Marchionne trad zaterdag onaangekondigd af en wordt opgevolgd door Michael Manley. Meer informatie over Manley vind je hier.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.