Lucid Gravity: elektrische SUV met grootste actieradius ter wereld

Alleen de Air komt verder

Lucid Gravity
Lucid GravityLucid GravityLucid GravityLucid GravityLucid GravityLucid Motors Project GravityLucid Motors Project Gravity

Het Amerikaanse Lucid Motors geeft meer informatie vrij over de Gravity. De Lucid Gravity wordt een elektrische SUV die na de Air de elektrische auto met de grootste actieradius ter wereld moet worden. Een behoorlijke claim! De Lucid Gravity komt ook naar Europa, maar niet voor 2024.

Het Amerikaanse Lucid Motors zet alles op alles om in autoland een speler te worden waarmee rekening gehouden dient te worden. Met de sedan Air heeft Lucid al de elektrische auto met de grootste actieradius in handen, maar dat is niet genoeg. Lucid wil ook de SUV met de grootste reikwijdte hebben. Als we de Amerikanen mogen geloven, gaat dat nog gebeuren ook. In 2024, om precies te zijn.

Lucid Gravity

Lucid Gravity

Uitgebreide technische gegevens van de Gravity geeft Lucid nog niet vrij, maar de fabrikant geeft wel weinig subtiele hints naar wat je van de elektrische SUV verwachten kunt. Lucid zegt namelijk dat de Gravity als geen andere auto die momenteel op de markt is de prestaties van een supercar met die van een praktische zevenzitter combineert. Daarnaast moet de Gravity een grotere actieradius hebben dan welke andere EV dan ook, de Air uit eigen huis uitgezonderd. Dat is nogal een belofte.

Het zou namelijk betekenen dat de Lucid Gravity - die een lel van een SUV belooft te worden - een nog groter elektrisch bereik heeft dan auto's als de Tesla Model S Long Range en Mercedes-Benz EQS 450+, EV's die achtereenvolgens ruim 650 kilometer en zelfs 730 kilometer ver komen. De Lucid Air komt met zijn grootste 118 kWh accupakket 840 volgens de strenge EPA-methode vastgestelde kilometers ver. Daar gaat de Gravity - als hij dezelfde hardware krijgt - dus zeker niet overheen. De vraag is dan hoe ver de Gravity eronder duikt.

Lucid Air Sapphire

De zo'n 1.200 pk sterke Lucid Air Sapphire, de krachtigste versie van de Air.

Wat elektrokracht betreft kom je in de Gravity waarschijnlijk helemaal niets tekort. De Lucid Air is in zijn sterkste vorm namelijk meer dan 1.200 pk sterk en dendert in zo'n 2 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Het is dus helder waarom Lucid spreekt van 'supercarprestaties'.

De Lucid Gravity wordt, afhankelijk of je voor de versie met twee of drie zitrijen gaat met vijf, zes of zeven zitplaatsen leverbaar. In de Verenigde Staten komt de Gravity in 2024 op de markt, Lucid zegt binnenkort vrij te geven wanneer de elektrische top-SUV in Europa geleverd gaat worden. De Air komt ook naar Nederland.

Begin 2023 opent Lucid in de Verenigde Staten de orderboeken. Dan geeft het ook meer technische informatie en het definitieve ontwerp van de SUV vrij. Met beide zaken is Lucid naar eigen zeggen de komende tijd nog druk bezig.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.