Lucid Air heeft officieel de grootste actieradius

Grootste EPA-rijbereik voor elektrische auto ooit

Lucid Air
Lucid AirLucid AirLucid AirLucid AirLucid Air

De Lucid Air heeft een officiële actieradiustest van de EPA ondergaan in de Verenigde Staten en daar is het hoogste rijbereik van een elektrische productieauto ooit uit naar voren gekomen: 837 kilometer.

Lucid verwachtte zelf vorig jaar al dat de Air wel eens een nieuw record kon neerzetten, maar dit overtreft de toenmalige verwachtingen. Eerder werd ingezet op zo'n 728 km. Het komt dus nog eens even 100 km hoger uit. De EPA-test, het Amerikaanse equivalent van de WLTP-testcyclus, resulteert doorgaans in een lager bereik dan bij WLTP. Electrek berekende ooit dat het WLTP-bereik gemiddeld 1,12 keer zo hoog uitkomt als dat volgens de EPA-test, dus dan zou de Lucid Air zelfs een WLTP-bereik van dik 937 kilometer hebben.

Het bereik van 837 km werd gehaald met een Lucid Air Dream Edition Range, de reeds uitverkochte 933 pk sterke subtopper. Nipt daaronder tref je de 800 pk sterke Air Grand Touring, die volgens EPA een rijbereik van omgerekend 825 km heeft. Daar kom je dus ook niets mee tekort. De 620 pk sterke Air Touring schopt het tot 650 km. De 'instapper', de 480 pk sterke Air Pure, komt volgens de EPA-test ook 650 km ver met een volle accu.

Lucid Motors is inmiddels al geregistreerd in Nederland en het is ook zeker de bedoeling dat de Air hier op den duur verkocht wordt. Lucid meldde eerder al het in 2022 op z'n vroegst de eerste auto's kan leveren in Europa. De Air Pure zou hier omgerekend zo'n € 65.000 kosten, de Air Touring € 81.000, de Air Grand Touring € 118.000 en de Air Dream Edition Range € 144.000. De Air Dream Edition Performance, die pakweg 1.100 pk sterk is en iets minder ver komt (754 km EPA) kost hetzelfde als de Dream Edition Range. Let wel: dit zijn dus nog naar euro's omgerekende prijzen op basis van de voorlopige Amerikaanse prijzen.

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.