Lucid Air: ook als 1.126 pk sterke topversie naar Nederland

€222.000 voor topversie, instapper Pure kost zo'n €100.000

Lucid Motors Air
Lucid AirLucid AirLucid AirLucid AirLucid AirLucid AirLucid Air

Lucid Motors verkoopt zijn veelbesproken Air al in de Verenigde Staten, maar de jonge fabrikant heeft ook plannen om zijn elektrische topsedan naar Europa te halen. De Lucid Air komt ook naar ons deel van de wereld en het merk geeft nu meer details vrij over zijn Europese expansiedrift.

Lucid Motors opent over enkele dagen zijn eerste Europese verkooppunt. In het Duitse München slaat op 13 mei de eerste Lucid Studio zijn deuren open. Natuurlijk blijft het niet bij één verkooplocatie, Lucid geeft aan dat het later dit jaar ook dergelijke verkooppunten opent in onder meer Noorwegen en Zwitserland, maar ook in Nederland. Later strijkt Lucid Motors ook in andere Europese landen neer.

In september opende Lucid Motors in Nederland al de orderboeken voor de Air. Wie een aanbetaling van €900 deed, kon de elektrische Lucid Air al als naamloze standaardversie, als Touring of als Grand Touring reserveren. Wie al een reservering heeft staan, kan van Lucid Motors een bijzonder aanbod verwachten. Het merk biedt aan reserveringhouders namelijk de heftige Dream Edition P en Dream Edition R aan. De Dream Edition P - voluit Dream Edition Performance - is de maar liefst 1.126 pk en 1.390 Nm sterke ultieme variant. In die topversie beuk je in 2,7 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Z'n topsnelheid: 270 km/h. De Lucid Air Dream Edition R - voluit Dream Edition Range - is met een vermogen van 946 pk en 1.390 Nm minder buitenissig potent, maar nog altijd beresterk. In die variant zoem je in 2,9 tellen naar de 100 km/h.

Reserveringhouders krijgen de mogelijkheid hun bestelde Air op te waarderen naar een van de Dream Editions. Er komt slechts een beperkt gelimiteerd aantal van de Dream Editions beschikbaar voor de Europese markt. In de Verenigde Staten ging het eerder om slechts 520 exemplaren.

De Lucid Air Dream Edition P en Dream Edition R gaan in Nederland €222.000 kosten. Inderdaad, ze kosten hetzelfde. Dat betekent dat je dus moet kiezen tussen extra vermogen of een groter bereik. De eerste exemplaren worden eind dit jaar verwacht. De Lucid Air komt verder als Pure, Touring en Grand Touring naar ons land en krijgt een vanafprijs van zo'n €100.000.

 

Lezersreacties (115) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.