Elektrische SUV Lucid Gravity vanuit alle hoeken [Exclusief]

Opvallend nuchter

Lucid Motors Project Gravity Patent
Lucid Motors Project Gravity PatentLucid Motors Project Gravity PatentLucid Motors Project Gravity PatentLucid Motors Project Gravity PatentLucid Motors Project Gravity PatentLucid GravityLucid GravityLucid GravityLucid Gravity

Lucid Motors brengt binnen afzienbare termijn de Air op de markt, een elektrische sedan die een elektrische SUV naast zich krijgt. AutoWeek kan je die vooralsnog als Project Gravity aangeduide auto nu vanuit alle hoeken laten zien.

Lucid Motors meldde in september 2020 dat het de elektrische Lucid Air een SUV-broer zou geven. Het merk liet al een stel ietwat donkere foto's van een pre-productieversie zien, die Lucid de voorlopige werktitel Project Gravity gaf. AutoWeek heeft nu de patentplaten van wat waarschijnlijk de productieversie van die 'Gravity' is in handen.

Lucid Motors Project Gravity Patent

Lucid Gravity

Lucids elektrische SUV krijgt een korte neus en een ver het dak in lopende voorruit. Verder naar achteren zit nog nog een glazen dak. De Gravity krijgt onder meer verzonken handgrepen en conventionele zijspiegels. Over de gehele breedte van de bilpartij loopt net als bij de Lucid Air een dunne lichtbalk. Het design van de Gravity lijkt opvallend nuchter en dat is tegenwoordig best eens een verademing.

De Lucid Air is in Nederland al te reserveren en gaat in de tweede helft van dit jaar in productie. In 2023 krijgt die elektrische sedan dan gezelschap van deze Gravity, die plek geeft aan maximaal zeven inzittenden. Net als de Air maakt de Gravity straks gebruik van een modulair platform dat de start-up Leap Electric Advanced Platform (LEAP) heeft gedoopt. Die basis kan onder meer overweg met twee en zelfs drie elektromotoren.

De Lucid Air komt in ieder geval in diverse smaken op de markt. Zo zal er in ieder geval een versie komen met een 75 kWh accupakket en een zo'n 400 pk en 600 Nm sterke aandrijflijn. Ook heeft Lucid een vierwielaangedreven variant met ruim 1.000 pk en een 110 kWh batterij in het vat zitten. Die topversie zou 832 elektrische NEDC-kilometers uit zijn pakket kunnen persen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Gravity met vergelijkbare aandrijflijnen wordt geleverd

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.