Lordstown Motors naar de beurs

Extra geld

Lordstown Endurance

Lordstown Motors is met ingang van deze week verhandelbaar op de Nasdaq. Dat maakt de fabrikant bekend. Met de aandelenemissie zegt Lordstown voldoende geld te hebben opgehaald om de productie van de Endurance, de elektrische pick-up die het merk in ontwikkeling heeft, op te kunnen starten.

Lordstown gaat onder de naam 'RIDE' door het leven op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Momenteel staat de prijs hiervan op omgerekend € 16,06 per aandeel. Al met al heeft Lordstown dankzij deze stap ongeveer $ 675 miljoen (€ 571 miljoen) op kunnen halen. Met dit bedrag moet men onder meer de voormalige GM-fabriek in de stad Lordstown gereed gaan maken voor de productie van de Endurance, de elektrische pick-up van het merk.

Oprichter en CEO Steve Burns is blij met deze stap. Volgens hem ligt zijn bedrijf op schema om in de tweede helft van 2021 de Endurance te kunnen produceren en leveren. In de VS moet deze EV omgerekend € 44.850 gaan kosten. Lordstown belooft een vermogen van dik 600 pk, een maximaal trekgewicht van 3.400 kg en een actieradius van 250 mijl (402 km), maar gedetailleerde specificaties zijn er vooralsnog niet. Wel heeft de Amerikaanse president Donald Trump alvast zijn goedkeuring laten blijken.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.