Elektrische Lordstown Endurance eindelijk in productie

Voorzichtig begin

Lordstown Endurance

Lordstown is begonnen met de productie van zijn elektrische pick-up genaamd Endurance. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de lange periode van onzekerheden rond het nieuwe merk, al blijft de kersverse producent voorlopig sterk afhankelijk van de aanvoer van onderdelen.

Bijna drie jaar na de onthulling van de eerste schets van de Lordstown Endurance, een elektrische pick-up van Amerikaanse makelij, is het merk gestart met de productie ervan. Lordstown heeft de eerste twee exemplaren in elkaar geschroefd als onderdeel van een eerste reeks van 500 exemplaren, waarvan het merk hoopt de laatste vóór de zomer van 2023 van de band te laten rollen.

Nog dit jaar moeten de eerste 50 exemplaren de early adopters van het merk bereiken, al plaatst Edward Hightower, CEO van het merk, wel zijn vraagtekens bij de zekerheid daarvan. Hoewel Lordstown inmiddels beschikt over een productiefaciliteit én de financiën om er ook daadwerkelijk te produceren, baart de beschikbaarheid van onderdelen hem zorgen. Hoe groot de voorlopige productie daadwerkelijk zal zijn, is er sterk van afhankelijk. Toch verwacht Hightower al vanaf volgende maand de productiesnelheid te kunnen opwaarderen.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.