Leap Motor T03 gepresenteerd

Met Europese invloed

Leap T03
Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03Leap T03

De Chinese fabrikant Leap Motor heeft de T03 aan de wereld voorgesteld, een compacte EV met een behoorlijke actieradius.

Leap Motor liet vorig jaar de eerste designschetsen zien van de T03, een volledig nieuwe elektrische hatchback met een opvallende vormgeving. Hoewel het wellicht goedkoop scoren is om bij de introductie van een nieuw Chinees model direct over 'gestolen design' te beginnen, kunnen we ontkennen dat we enige designinvloeden van de Smart Forfour en Renault Twingo waarnemen.

De T03 is 3,62 meter lang, 1,65 meter breed en 1,58 meter hoog. De afstand tussen de voor- en achteras bedraagt 2,4 meter. De bagageruimte is in de basis 210 liter groot, maar wie de achterbank platgooit, moet 508 liter aan spul mee kunnen zeulen. De T03 heeft een 39 kWh accupakket in zijn bodem, goed voor een NEDC-bereik van 403 kilometer. Volgens de WLTP-methode zal deze waarde lager uitvallen, maar voor een compacte stadsauto als de T03 lijkt het geen verkeerde score.

Hoe klein de T03 ook is, karig lijkt hij niet te worden uitgerust. Leap Motor spreekt van versies met adaptieve cruisecontrol en een batterij van 13 sensoren waarmee de T03 zichzelf ook actief tussen de lijntjes kan houden. De kleine nieuwkomer is zelfs in staat om zichzelf in te parkeren. Leap Motor geeft de T03 een 8-inch digitaal instrumentarium en centraal op het dashboard staat een 10,1-inch scherm dat bij het infotainmentsysteem behoort. T03-eigenaren krijgen een telefoonapplicatie waarmee de status van het accupakket op te vragen valt, maar waarmee je ook de klimaatregeling kunt bedienen. Leap Motor belooft de functionaliteit van de T03 in de toekomst uit te breiden door middel van 'over the air' software-updates. Zaken als ABS en traction control zijn standaard.

 

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.