Lancia leeft op onder nieuwe designbaas

‘Centrale plek in Europa’

Luca Napolitano en Jean-Pierre Ploué  Lancia

Lancia herleeft! Geruchten en bijna-zekerheden waren er al genoeg, maar nu bevestigt Stellantis zelf dat Lancia weer moet opleven en ‘een centrale plek in Europa’ moet innemen. Jean-Pierre Ploué heeft de taak om dat designtechnisch in goede banen te leiden.

Eerder moesten we het nog doen met ietwat vage vooruitzichten. Zo weten we dat Lancia met Alfa Romeo en DS onderdeel uitmaakt van de premiumtak van Stellantis, dat ontstond na het samenvoegen van PSA en Lancia-moederconcern FCA. Er kwam een nieuwe CEO en het merk zou ‘tien jaar de kans krijgen’. Gisteren hoorden we van nota bene de DS-topvrouw dat Lancia moet ‘groeien en verjongen’. Allemaal veelbelovend, maar weinig concreet.

Inmiddels gaat Lancia een stap verder. Jean-Pierre Ploué, eerder PSA-designbaas en nu de tekentopman van heel Stellantis, moet hoogstpersoonlijk de designscepter gaan zwaaien bij Lancia. Hij doet dat uiteraard niet vanuit Frankrijk, maar vanuit het Centro Stile in Turijn. “Lancia is een iconisch merk, dat weer teruggeplaatst zal worden in de centrale positie in Europa die het vroeger ook had”, luidt vrij vertaald zijn commentaar.  Daarbij blijft er nog genoeg te gissen over, maar alles wijst erop dat Lancia dus ook weer buiten Italië zijn mooie gezichtje zal laten zien. Dat gebeurt dan bovendien met meer dan één – klein en oud – model.

Foto: Jean-Pierre Ploué (links) en CEO Luca Napolitano .

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.