CEO DS: “Lancia moet groeien en verjongen”

Ook Alfa gaat uitbreiden

lancia gamma

De CEO van DS, Beatrice Foucher, heeft zich in een interview uitgelaten over de samenwerking met de nieuwe zustermerken Lancia en Alfa Romeo. Opnieuw blijkt dat er voor beide merken een toekomst is, als het aan Stellantis ligt.

Het is een minimale strohalm, maar we gunnen Lancia-liefhebbers iedere strohalm die we kunnen vinden. Sinds de samenvoeging van FCA (Fiat-Chrysler, waaronder ook Lancia en Alfa Romeo) en PSA (Peugeot-Citroën, waaronder ook Opel en DS) vormen DS, Lancia en Alfa Romeo de premiumtak van het nieuwe Stellantis-concern. Sindsdien gonst het weer een beetje rondom met name de Italiaanse merken, die door hun oude ‘baas’ enigszins (Alfa Romeo) tot compleet (Lancia) werden verwaarloosd.

In een interview met Automotive News Europe bevestigt Foucher dat er voor alle drie de merken een toekomst is. DS gaat voort op de ingezette weg en introduceert voor 2024 nog twee nieuwe modellen, nadat we recent de DS 9 en DS 4 kregen voorgeschoteld. Alfa Romeo moet volgens Foucher met meer modellen komen en stevig elektrificeren.

Worden wat ze eens waren

Over Lancia zegt de DS-baas het volgende: “Lancia heeft een geweldige historie, maar ze hebben vandaag de dag maar één model. Dat betekent dat ze moeten groeien en verjongen om te worden wat ze eens waren." Dat betekent ongetwijfeld ook dat het merk zich weer buiten Italië moet laten zien, al wordt daarover nog niet concreet gesproken. Hoe dan ook is er dus opnieuw een sprankje hoop voor liefhebbers, al is het tegelijkertijd te hopen dat Stellantis niet té ver gaat in het samenvoegen van de modellenlijnen van de drie premiummerken.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.