Lamborghini Sián FKP 37 van Lego in schaal 1:1

Nodig: tijd, geld en vrienden

Lamborghini Sián Lego
Lamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián LegoLamborghini Sián Lego

Lego en auto’s, het is en blijft een magische combinatie. Ter promotie van zijn Lamborghini Sian op schaal presenteert Lego een levensgrote Sián FKP 37. Van bouwsteentjes, uiteraard.

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet in autoland: de Sián werd in 2019 gepresenteerd als een hyperexclusieve hybride-hypercar met V12. De naam werd later aangepast naar ‘Sián FKP 37’, als eerbetoon aan voormalig Volkswagen Group-topman Ferdinand Karl Piëch.

Lego Technic biedt een 1:8-versie van deze Sián aan voor consumenten, maar heeft zich ook weer eens aan een levensgroot exemplaar gewaagd. De ‘one-off’ kwam uiteraard tot stand in samenwerking met Lamborghini en bestaat uit maar liefst 400.000 Lego-stukjes van 154 verschillende soorten, waarvan er 20 speciaal voor deze auto zijn ontwikkeld.

Tot de laatste millimeter

De maatvoering is volgens de makers tot op de millimeter nauwkeurig overgenomen van het origineel. De auto is bovendien grotendeels opgebouwd uit de hexagonale vormen die tot Lamborghini’s huisstijl behoren. De werkende koplampen en achterlichten zijn volgens de Deense speelgoedfabrikant ook geheel opgebouwd uit Legosteentjes.

Lamborghini Sián Lego

Wie denkt deze super-Sián even na te bouwen, moet naast diepe zakken ook veel vrije tijd en veel vrienden hebben. Lego meldt dat 15 mensen maar liefst 8.660 uur hebben gespendeerd aan dit modelletje.

In het verleden hebben we vaker levensgrote modellen van Lego gezien. Vaak ging het daarbij om hypercars, zoals de Bugatti Chiron en de McLaren Senna, maar er is bijvoorbeeld ook een Volkswagen T2-bus van Lego.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.