Laatste loodjes voor de Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback
In de aanloop naar de autobeurs van Parijs is Audi de laatste hand aan het leggen aan de A3 Sportback. Onze spionagefotograaf kiekte 'm tijdens een van z'n afsluitende testrondes.

Dat er van de derde generatie A3 ook weer vijfdeursversie komt, is al sinds de introductie van Audi's nieuwe C-segmenter bekend. De Sportback, want zo heet-ie, is daarmee de derde variant van de A3, naast de driedeurs en de ook voor Europa bestemde sedan, die voor 2013 op de rol staat. In een later stadium volgt nog een cabriolet. Ten opzichte van de driedeurs-A3 is de Sportback iets langer, met een iets langere wielbasis, wat uiteraard goed nieuws is voor de beenruimte van de achterpassagiers. Kenmerkend voor de Sportback zijn de aluminium dakrails. Het motorenaanbod van de Sportback zal zo goed als overeenkomen met dat van de driedeurs.

We verwachten de A3 Sportback zeker aan te treffen op de Salon van Parijs, evenals de S3-versie van de driedeurs en de vernieuwde R8. De Nederlandse marktintroductie van de Sportback volgt vermoedelijk in februari 2013.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum