Kimera Automobili komt met 'restomod' Lancia 037 Stradale

Nieuwe fabrikant

Kimera Automobili Lancia

Moderne versies van iconen uit het verleden bouwen, het lijkt een trend te zijn in de wereld van exclusieve auto's. Kimera Automobili is een nieuwe Italiaanse fabrikant die de Lancia 037 Stradale een modern gezicht geeft. De Italianen schijnen alvast wat licht op hun creatie. Komende maand vindt de onthulling plaats.

Het idee van het moderniseren van iconen uit het verleden is niet bepaald nieuw. Het Italiaanse bedrijfje Automobili Amos doet het momenteel met de Lancia Delta Integrale en inmiddels heeft Singer met zijn moderne interpretaties van de oude 911 een behoorlijke reputatie opgebouwd. Kimera Automobili komt nu met een dergelijk project op basis van de Lancia 037 Stradale. De auto heeft nog geen naam en technische informatie geeft Kimera Automobili ook nog niet. Wel zegt het bedrijf dat de auto 'bestaat' en 'echt' is. Aangezien van de originele 037 Stradale slechts 207 exemplaren gebouwd zijn, is het niet aannemelijk dat Kimera daar de zaag in zet.

De teaserafbeeldingen laten in ieder geval een silhouet zien dat duidelijke overeenkomsten vertoont met dat van de 037, waarbij Kimera overigens de achterspoiler van de rallyversie van de Lancia overgenomen lijkt te hebben. Aan de voorkant zijn vier ronde ledkoplampen zichtbaar en de wielen zijn deels dichtgemaakt. De originele Lancia 037 Stradale had een 2.0 viercilinder met supercharger en 205 pk achter de voorstoelen liggen. Hoeveel vermogen de Kimera krijgt, is nog onduidelijk. Wel meldt het bedrijf dat de auto in een gelimiteerde serie wordt gebouwd. De onthulling staat gepland voor 22 mei.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.