'Restomod' Lancia Delta Integrale op komst

'Make Lancia Great Again'

Amos Automobili Lancia Delta Integrale
Ongetwijfeld geïnspireerd door het enthousiasme waarmee de Porsches van Singer worden onthaald, laat het Italiaanse Automobili Amos binnenkort de legendarische Lancia Delta Integrale herleven.

Net als die Singer-Porsches is het de bedoeling dat de 'nieuwe' Integrales een mooie mix zijn tussen klassieke en hedendaagse elementen, zodat er als het ware een betere versie van het origineel ontstaat. Voor de 'nieuwe' Delta's dienen originele exemplaren als basis, maar om liefhebbers niet te veel tegen het hoofd te stoten, gebruikt het bedrijf naar verluidt Integrales 16V als basis in plaats van de nog zeldzamere Evoluzione, al zal ook het 'opofferen' van een 16V niet bij iedereen lekker vallen.

Veel meer dan deze informatie en de bijgevoegde afbeeldingen is er helaas nog niet bekend over deze bijzondere Lancia. Ongetwijfeld maakt de Delta kennis met meer motorvermogen en een gemoderniseerd, dus beter onderstel, dito besturing en wat uiterlijke wijzigingen. Bijzonder is alvast dat de achterdeuren het onderspit lijken te delven. Hoewel de lange, opgesplitste achterruit nog hint naar wat ooit was, beschikt deze Delta over slechts drie portieren. Automobili Amos is een bedrijf van autocoureur en verzamelaar Eugenio Amos, die zijn bevindingen op instagram kenbaar maakt onder de noemer 'Make Lancia Great Again'.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.