Kia toont K900 eindelijk echt

We zijn er bijna

Kia K900 K9
Kia heeft het teasen en lekker maken inmiddels helemaal onder de knie. Na vele schetsen en schimmige foto's is het nu tijd voor twee foto's van de buitenkant van de nieuwe K900, maar nog steeds is de auto niet helemaal onthuld.

Na een schets van het interieur en tekeningen van de buitenkant zijn deze foto's niet heel verrassend, meer. De nieuwe Kia K900, in de VS de opvolger van de gelijknamige auto en elders op de wereld (maar niet in Europa) als Quoris of Kia K9 (Zuid-Korea) te koop, oogt vrij conservatief, maar dat is vermoedelijk ook wat de markt in dit segment vraagt. De auto moet de strijd aangaan met modellen als de BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse, al kost Kia's alternatief tot op heden een stuk minder, om zo mensen ertoe te bewegen de minder klinkende merknaam te accepteren.

Het langgerekte koetswerk houdt qua lijnenspel het midden tussen scherp en rond en valt vooral op door de grote hoeveelheid chroom. Kia's Tiger Nose Grille is een stuk breder dan bij het in 2012 gepresenteerde uitgaande model, terwijl de koplampen juist kleiner zijn dan voorheen. Opvallend is dat de Koreanen deze auto als 'K900' en dus voor de Amerikaanse markt presenteren, terwijl de getoonde auto niet als zodanig lijkt uitgevoerd. De aldaar verplichte contourverlichting ontbreekt en de brede kentekenplaten onderstrepen het idee dat het hier om een Zuid-Koreaanse uitvoering gaat. Op de New York International Auto Show trekt Kia definitief het doek van de tweede generatie van het achterwielaangedreven model.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 275
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.