Kia teast nieuwe compacte SUV

Eerst voor Korea

Kia compacte SUV

Kia kondigt voor komende zomer de onthulling van een nieuwe SUV aan. De eerste schetsen laten zien dat het model voortborduurt op de Signature Concept die we tijdens de Seoul Motor Show zagen.

Kia spreekt van een compacte SUV waarmee het merk zich op jonge automobilisten wil richten. Dat is ook aan het koetswerk te zien, want het geheel belooft wat stoerder te worden. De schetsen hebben veel overeenkomsten met de Signature Concept. Zo houdt Kia ook nu vast aan zijn bekende grille, maar groeit deze flink. De koplampen worden er haaks op getekend en krijgen ook een strakke vorm van Kia’s ontwerpers. De led-dagrijverlichting lijkt voor een groot deel door te lopen over de breedte van de neus. De schetsen laten aan de achterkant van de auto een brede heuppartij zien. Verder vinden we hier ook veel rechte lijnen en verbindt een sierstrip beide achterlichten.

De SUV beleeft aankomende zomer zijn werelddebuut. Kia spreekt van een ‘global small SUV’ wat zou impliceren dat ook wij mogelijk op het nieuwe model kunnen rekenen. Daarvoor moeten we echter sowieso geduld hebben, want Kia lanceert de auto eerst enkel op de Koreaanse markt, waarna andere werelddelen volgen. Mocht de auto een oversteek naar ons land maken, dan wordt hij tussen de Stonic, Niro en Sportage gepositioneerd.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 293
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 452
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 490
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.