Kia onthult Telluride

Ruige modepop

Kia onthult Telluride
Kia heeft tijdens de New York Fashion Week in de Verenigde Staten het doek verwijderd van de Telluride, een nieuwe SUV die een stapje boven de Sorento in de prijslijsten komt te staan.

De Telluride is de productieversie van de ruim 2,5 laar geleden gepresenteerde Telluride Concept, een studiemodel waarmee Kia vooruitblikte op een SUV die als opvolger zou dienen van de 2011 van de Noord-Amerikaanse markt verdwenen Mohave. Nu toont Kia tijdens de New York Fashion Week in de Verenigde Staten de definitieve auto.

Kia is niet bepaald vrijgevig met informatie en laat vooral het een en ander weten over Brandon Maxwell, de modeontwerper op wiens stand de Telluride zijn debuut beleeft. Kia meldt dat de Telluride plek biedt aan acht persoenen en onder andere aangedreven zal worden door een nieuwe V6. De auto wordt straks in de Amerikaanse staat Georgia gebouwd en wordt enkele centimeters langer, breder en hoger dan de Sorento. De aankleding van dit exemplaar is uiteraard niet helemaal zoals die straks beschikbaar is op de Telluride. Volgens Kia heeft Maxwell de auto laten volhangen met speciale bumpers, skidplates, een ladder en een snorkel, speciaal gestikt leer en dakdragers die van zowel hout als aluminium zijn vervaardigd.

Meer informatie over de Telluride zelf, waarvoor Kia ogenschijnlijk trouw is gebleven aan het studiemodel van ruim twee jaar geleden (foto 4 en 5), volgt ongetwijfeld in de aanloop naar de LA Auto Show. In Nederland hoeven we de auto overigens niet te verwachten.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Arval
Kia Ceed 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 396
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 463
 
Arval
Kia XCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine (5D/6A)
€ 494
 
Arval
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 509
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.