Kia K9 heet buiten Korea Quoris

Kia Quoris
Kia heeft z'n K9 voor de andere continenten af. De definitieve creatie heeft de naam 'Quoris' meegekregen.

De naam Quoris is niet een Latijnse term, maar volgens Kia zelf een afgeleide van de Engelse woorden 'core' en 'quality'. Dit moet de kwaliteit, luxe en hoogwaardige technologie in de auto benadrukken. De Quoris is uiteraard afgeladen met luxevoorzieningen, zoals een head-up display, twee 9,2-inch schermen voor de achterpassagiers en een geavanceerd audiosysteem met 17 luidsprekers.

Onder de kap ligt een 3,8-liter V6, die goed is voor 290 pk. Schakelen gaat via een automaat met acht verzetten. Kia monteert een hele rits veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Departure Warning, Blind Spot Assist en een Around View Monitor met vier camera's. Advanced Smart Cruise Control kan ervoor zorgen dat de Quoris zelf automatisch een afstand tot wel 174 meter ten opzichte van z'n voorganger bewaart.

In Zuid-Korea kennen ze de huidige K9 al sinds mei, maar de Quoris komt pas in het laatste kwartaal van 2012 naar de andere markten. De Nederlandse importeur heeft ons gemeld dat de Quoris niet naar ons land komt.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 256
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 422
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 462
 

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.