Kia schetst interieur nieuwe compacte cross-over

Werkplek in beeld

Kia interieur teaser compacte SUV

Kia presenteert later deze maand in het thuisland een nieuwe compacte hoogpotige, een auto waarvan het merk nu weergeeft wat we van het interieur kunnen verwachten.

Kennen we de SP Signature Concept nog die Kia eerder dit jaar tijdens de Seoul Motor Show liet zien? Daar komt een productieversie van. De Koreanen geven nu het interieur van die nieuwkomer min of meer vrij.

Hoewel het nieuwe model volgens Kia later dit jaar in Zuid-Korea zijn marktdebuut zal maken, komt de auto "in diverse markten in de wereld" ook op de verkooplijsten te staan. De cross-over krijgt een interieur waarbij het 10,25 inch grote infotainmentscherm op de middenconsole niet tussen de ventilatieroosters zit, maar er juist boven staat. Horizontale lijnen benadrukken er het ontwerp en dat geeft het binnenste van de nieuwkomer een relatief stoere uitstraling. De handgreep voor de bijrijder benadrukt die sfeer.

Deze zomer trekt Kia het doek van de productieversie. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe we de auto in het gamma moeten plaatsen. Kia heeft immers al de Stonic en de Niro en komt ook nog eens met een nieuwe cross-over in de Ceed-familie op de proppen: de XCeed. Die laatste is meer een cross-over dan de Sportage, een auto waarvoor de term SUV wellicht beter past, al is de scheidslijn tussen die twee categorieën niet altijd even helder. Zo te zien komt de auto in elk geval beschikbaar met een automaat, maar reken ook op de komst van een handgeschakelde transmissie.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.