Jeep Wrangler met 'halve portieren' gesnapt

Stijlloos met stijl

Spyshots Jeep Wrangler halve portieren
Spyshots Jeep Wrangler halve portierenSpyshots Jeep Wrangler halve portierenSpyshots Jeep Wrangler halve portierenSpyshots Jeep Wrangler halve portierenSpyshots Jeep Wrangler halve portierenSpyshots Jeep Wrangler halve portierenJeep Wrangler Rubicon 392 Concept

Onze spionagefotograaf heeft de lens van zijn camera op een opvallend testmodel van Jeep weten te richten. Het betreft een Wrangler Unlimited die op het oog nauwelijks afwijkt van de gewone vijfdeursversie. Tot je de portieren ziet.

Wie het wenst kan na een beetje kundig schroefwerk in een handomdraai onder meer de portieren van zijn Jeep Wrangler verwijderen. Zowel de driedeurs als de vijfdeursvariant van de rudimentaire offroader, de Wrangler Unlimited, bieden deze mogelijkheid. Jeep hintte tijdens de lancering van de huidige JL-generatie in 2017 weten dat er op termijn een versie met 'halve portieren' zou komen, al is die tot op heden nooit verschenen. Toch lijkt Jeep woord te houden, zo blijkt uit het rode testexemplaar dat ditmaal is gesnapt.

Spyshots Jeep Wrangler halve portieren

Jeep Wrangler (Los Angeles Auto Show, 2017)

Tijdens de presentatie van de huidige Wrangler, die tijdens de Los Angeles Auto Show in november 2017 plaatsvond, liet Jeep onder meer een exemplaar met kleine plexiglazen 'ruitjes' in stijlloze portieren zien. Deze hint naar de komst van een Wrangler met minder conventionele portieren kreeg medio vorig jaar een krachtiger vervolg. In juli 2020 liet Jeep de Wrangler Rubicon 392 Concept (foto 8) zien, een studiemodel dat als voornaamste doel had de komst van een Wrangler met inmiddels op de markt gebrachte machtige 6.4 Hemi V8 aan te kondigen (foto 8). Dat vijfdeurs studiemodel had frameloze portieren en dat blijkt niet voor niets. Op de kakelverse set spionageplaten is namelijk een Wrangler Unlimited te zien, waarbij de conventionele portieren zijn vervangen door exemplaren zonder raamstijlen. Helemaal in de kou hoef je niet te zitten, Jeep geeft de nieuwe variant namelijk canvas delen waarmee je toch van de kille buitenwereld afgesloten blijft.

Spyshots Jeep Wrangler halve portieren

Jeep Wrangler (spyshots 2020)

Of Jeep ook de driedeurs Wrangler van de halve portieren voorziet, is nog even afwachten. Bij de vorige generatie, de JK-serie, waren de Rubicon-uitvoeringen (zowel drie- als vijfdeurs) en de Sport-smaak (alleen driedeurs) optioneel met de eigenwijze deuren verkrijgbaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum