Jeep toont eerste volledig elektrische SUV

Op de markt in 2023

Jeep elektrische SUV

Jeep presenteert zijn eerste volledig elektrische SUV. De nog naamloze nieuwkomer komt volgend jaar al op de markt en houdt het in ieder geval met zijn uiterlijk vrij traditioneel.

Stellantis doet vandaag gedetailleerdere toekomstplannen uit de doeken en daarbij speelt elektrificatie uiteraard een grote rol. Ook voor Jeep, dat tot op heden nog redelijk voorzichtige stappen heeft gezet op dat gebied. Volgend jaar komt er een belangrijke ommezwaai, want dan brengt het merk zijn eerste volledig elektrische model op de markt. Een nog naamloze SUV die zo op het oog rijp is voor de Europese markt.

Jeep elektrische SUV

De SUV oogt grofweg namelijk als een nakomeling van de Jeeps Compass en Renegade en past met zijn uiterlijk dus in ieder geval keurig in het huidige gamma. Dat mag ook wel, want we hebben het hier niet over verre toekomstmuziek. Zeer waarschijnlijk troont de Jeep op Stellantis' STLA Small-platform, een puur voor EV's bestemde basis die dienst gaat doen in de compacte klasse en compacte middenklasse. De elektrische Jeep hoort waarschijnlijk in die tweede categorie thuis. Het STLA Small-platform biedt ruimte aan accupakketten met een capaciteit tot 82 kWh. We mogen voor STLA Small voorzichtig rekenen op 100 tot 250 pk sterke aandrijflijnen en vierwielaandrijving is waarschijnlijk ook een optie.

Jeep houdt verder zijn kaken nog stijf op elkaar over de nieuwe elektrische SUV. Wel meldt het de komst van een elektrische offroader per 2024. Dat moet haast wel de productieversie van de Wrangler Magneto Concept zijn. In datzelfde jaar komt er ook een 'Lifestyle Family SUV' aan, mogelijk een ruimere broer van de SUV die we nu te zien krijgen. Als er meer bekend is, lees je dat uiteraard hier.

PRIVATE LEASE Jeep

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.