Jeep alleen nog geëlektrificeerd in Europa

Geen reguliere benzineversies meer

Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep schrapt in Europa vrijwel alle auto’s die louter door een benzinemotor worden aangedreven. Het complete Europese gamma zal daarmee zeer binnenkort bestaan uit auto’s met een hybride aandrijflijn.

De Nederlandse importeur bevestigt het nieuws, dat door het Britse Autocar boven water werd gevist. Hoewel opvallend, is het nieuws zeker voor Nederland niet geheel onlogisch. Jeep voegt namelijk e-Hybrid-versies toe aan het aanbod van de Compass en de Renegade. Die 130 pk sterke auto’s zijn voorzien van een benzinemotor en een elektromotor en houden het midden tussen een mild-hybrid en een reguliere hybride. Ze zijn wel iets, maar niet veel duurder dan de bestaande benzineversies.

Qua vermogen noteren we evenmin grote verschillen. Het schrappen van de 1.0 T (Renegade) en 1.3T (Compass) levert met de komst van de e-Hybrids automatisch een volledig geëlektificeerd aanbod op voor deze modellen, bestaande uit die e-Hybrid en de eerder geïntroduceerde 4xe-plug-inhybrides.

Eén uitzondering

Dan resten ons nog twee modellen: de Wrangler en de nieuwe Grand Cherokee. Van beiden weten we inmiddels dat alleen de plug-in hybride 4Xe-versies hier worden geleverd, waarmee het hele gamma van Jeep dus deels aan de elektrokracht is. Het wachten is alleen nog op een volledig elektrische Jeep, maar daar wordt aan gewerkt. De wijzigingen gelden niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Wel is er één uitzondering: in sommige landen wordt de Gladiator aangeboden en die ‘Wrangler pick-up’ is er vooralsnog niet als 4xe. Saillaint detail: met het schrappen van de benzineversies verdwijnt ook handgeschakelde versnellingsbak uit het Jeep-aanbod.

PRIVATE LEASE Jeep

DirectLease
Jeep Avenger 54kWh (5D/CVT)
€ 519
 

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.