Jaguar SUV 'is geen SUV'

Jaguar C-X17
Ook Jaguar gaat aan de grote SUV, maar als we Jaguar Land Rover mogen geloven, is de SUV helemaal geen SUV. Pardon?

Met de C-X17 Concept - die we het afgelopen jaar in meerdere smaken te zien kregen - blikte Jaguar vooruit op de komst van een grote, luxueuze SUV. Het Britse Autocar heeft gesproken met Jaguar Land Rover-topman Ralf Speth, en als we de beste man mogen geloven, is de SUV stiekem helemaal geen SUV.

"Een Jaguar SUV is niet mogelijk", zegt de topman. SUV's en 4x4's komen van Land Rover en de auto waar de C-X17 op vooruitblikt, is volgens Speth meer bedoeld voor op de weg. "Daar is een andere aanduiding voor nodig", aldus Speth. Momenteel wordt de auto intern aangeduid als Sports Cross-Over, maar volgens de topman wordt aan een meer aantrekkelijke term gewerkt.

Daarmee stapt Jaguar in het bootje van merken die zelf aanduidingen bedenken om zich te onderscheiden. BMW doopte z'n X6 bijvoorbeeld een Sports Activity Vehicle en de GT-modellen gaan bijvoorbeeld door het leven als Progressive Activity Series.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.