Jaguar Land Rover geeft 'pods' ogen

Vertrouwenskwestie

Jaguar Land Rover Pod
Jaguar Land Rover PodJaguar Land Rover PodJaguar Land Rover PodJaguar Land Rover PodJaguar Land Rover Pod
Jaguar Land Rover heeft digitale ogen geplakt op kleine zelfrijdende autonome voertuigen.

Op een speciaal aangelegd straatdeel in het Engelse Coventry heeft Jaguar Land Rover een stel kleine autonome voertuigen, 'pods' genaamd, rondrijden waarmee het concern wil analyseren hoe voetgangers zich gedragen tijdens bijvoorbeeld het oversteken als er een autonome auto aankomt. Op de autonoom rijdende karretjes zijn ogen geplakt. Opvallend gegeven: het zijn geen sensoren, maar daadwerkelijk 'digitale ogen' die aan voetgangers duidelijk maken dat de auto de voetganger heeft gesignaleerd.

Onderzoekers van Jaguar Land Rover zeggen het vertrouwensniveau van de persoon voor- en nadat de 'pod' oogcontact heeft gemaakt te meten om uit te zoeken of de voetgangers genoeg vertrouwen in de autonome auto hebben om veilig over te steken. Eerder onderzoek toonde aan dat ruim 60 procent van de voetgangers en fietsers aangeeft zich minder veilig te voelen als ze de weg moeten delen met zelfrijdende voertuigen.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.