‘Jaguar komt met meer EV’s’

Niet-SUV’s houden bestaansrecht

Auto van het Jaar 2019 Jaguar I-Pace

Jaguars bekende designer Ian Callum heeft naar verluidt een boekje opengedaan over de toekomst van z’n merk. Die zou niet alleen bestaan uit meer EV’s, maar ook uit opvolgers voor de huidige reeks sedans.

De I-Pace, die er in New York overigens vandoor ging met de titel ‘World Car of the Year’, blijft niet altijd de enige EV in het Jaguar-gamma. Gezien de huidige trends in autoland is dat wellicht een open deur, maar het is toch fijn als een autofabrikant zoiets zelf nog even bevestigt. Volgens het Amerikaanse Autoblog.com, dat op de New York International Auto Show met Callum sprak, zal ook de toekomstige tweede EV een ‘dedicated’ model zijn. Geen omgebouwde versie van een bestaande ‘Jag’ dus, maar een auto die vanaf de eerste schetsen als EV is ontworpen.

Jaguar I-Pace

Die nieuwe EV hoeft geen SUV of cross-over te zijn, zoals de I-Pace. Callum gelooft namelijk niet dat SUV’s de rol van traditionele carrosserievarianten helemaal gaan overnemen. Terwijl veel andere fabrikanten volop inzetten op SUV’s, heeft Jaguar met drie exemplaren  (de I-Pace inbegrepen) een relatief bescheiden vloot in de showroom staan. Natuurlijk maakt JLR dat ruimschoots goed met de Land Rover-tak, maar Callum denkt ook echt dat er een toekomst is voor de XE, XF en XJ. Die sedans krijgen allemaal een opvolger, waarbij de inmiddels behoorlijk op leeftijd geraakte XJ als eerste aan de beurt is.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.