In het wild: Opel Kadett D (1982)

1 liter, 2 deuren

In het wild: Opel Kadett D
Achterdeuren, een grotere hatchback-klep, meer dan 50 pk: de eerste eigenaar van deze Opel Kadett vond het allemaal niet zo nodig. Hij of zij kon niet voorzien dat juist dát deze auto anno 2016 zo charmant maakt.

Hoewel z'n vorm anders doet vermoeden, is deze Kadett een heuse sedan. Waar voorganger C-Kadett veelvuldig in die vorm werd verkocht en alleen in City-trim een meebewegende achterruit kreeg, gooide Opel bij de 'D' het roer om. Een carrosserievariant met een uitstekende kofferbak was er niet meer, in plaats daarvan kregen de twee- en vierdeurs Kadett's simpelweg een kleinere achterklep mee. Alleen de kenner ziet aan de schanieren onderaan de achterruit dat het hier strikt genomen om een sedan gaat.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat veel Kadett-kopers voor de duurdere hatchbackvariant gingen. De basisversie bood immers niet het voordeel van een grotere kofferruimte, maar wel het nadeel van de kleine achterklep. De eerte eigenaar van dit bruine exemplaar vond dat kennelijk niet nodig, en bestelde z'n auto in de goedkoopste tweedeurs trim. Ook andere weelde ging aan de neus van deze Kadett voorbij. De 1.0 S-motorisering was met z'n 50 pk zelfs in 1982 niet bepaald overbemeten en waar de meest nog bestaande D-Kadett's over vierkante halogeen-koplampen beschikken, treffen we op deze auto de standaard ronde exemplaren aan. Is dit dan de kaalste D-Kadett denkbaar? Welnee: we noteren hoofdsteunen en een rechterbuitenspiegel. Pure weelde...

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.