Hyundai presenteert geavanceerd head-up-display op CES

Augmented Reality op je motorkap

WayRay Hyundai head-up et Augmented Reality

Hyundai presenteert in samenwerking met techbedrijf WayRay een uiterst geavanceerd head-up-display op de Consumer Electronics Show. Dat projecteert navigatie-aanwijzingen niet alleen recht voor je neus, maar ogenschijnlijk ook op de weg.

Het systeem van het Zwitserse WayRay is volgens zijn makers het eerste navigatiesysteem dat gebruikmaakt van Holographic Augmented Reality (AR, of in het Nederlands ‘Toegevoegde realiteit’). Het is nog niet productierijp, maar CES-bezoekers kunnen er al mee kennismaken in een aangepaste Genesis G80. Hyundai wil ermee laten zien welke kant het in de toekomst kan opgaan met head-up-displays. In de show-Genesis worden onder meer navigatie-aanwijzingen ogenschijnlijk op zo’n 15 meter voor de bestuurder op de weg geprojecteerd. Daarmee zijn de enorme pijlen lastig te missen, zeker omdat het systeem rekening houdt met de kijkhoek van de bestuurder en de aanwijzingen dus altijd op de juiste plek in beeld moeten verschijnen. Ook informatie over rij-assistentiesystemen kan worden weergegeven via het virtuele beeld van 1.310 bij 3.152 mm.

Soortgelijke informatie kan bij de Maybach-versie van de Mercedes S-klasse overigens ook voor de bestuurder worden geprojecteerd. Hier gebeurt dat echter letterlijk, dankzij een set uiterst complexe digitale koplampen.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.