Hyundai onthult 'kleintje Tucson'

Verstopte verlichting

Hyundai Creta facelift 2021
Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021Hyundai Creta facelift 2021

Hyundai presenteert een vernieuwde cross-over die wel erg veel wegheeft van de grotere Tucson. We hebben het over de Creta, een cross-over die in gemoderniseerde vorm is gepresenteerd.

Er zijn maar weinig autofabrikanten die hun auto's niet overladen met uitgesproken, barokke designelementen. Ook Hyundai bewandelt een eigenwijs designpad. Dat bewijst het niet alleen met de Kona en de elektrische Ioniq 5, maar ook met de nieuwe Tucson. De Tucson heeft in de grille verborgen kijkers die nu ook doorsijpelen naar een kleiner model.

Hyundai presenteert in Indonesië tijdens de Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) waar zojuist ook de Toyota Avanza en Daihatsu Xenia debuteerden, een herziene versie van de Creta. En dan in het bijzonder de variant die Hyundai in Azië levert. Dat is opvallend, de huidige en in China ix25 geheten generatie Creta is pas sinds 2019 te koop en had al een vrij excentrieke snuit.

Hyundai ix25 (Creta)

Hyundai ix25/Creta (pre-facelift)

De bijpuntsessie heeft verder weinig om het lijf. De achterkant van de auto blijft op een aangepaste achterbumper na ongewijzigd en voor het eerst kan de Indonesische consument de Creta ook met een digitaal instrumentarium bestellen. Onder de kap van de Indonesische Creta ligt een 115 pk sterke atmosferische 1.5 viercilinder benzinemotor.

De Creta is met zijn lengte van 4,3 meter zo'n 12 centimeter langer dan de Bayon. De wielbasis is met 2,61 meter slechts 3 centimeter groter dan die van die hier wel bekende cross-over van Hyundai. https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/hyundai-bayon-is-nieuwe-compacte-cross-over/

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.