Hyundai houdt vast aan i10, i20 en i30

Gewoon nieuwe generaties op komst

Hyundai i10 facelift 2023

Diverse autofabrikanten trekken de stekker uit hun kleinste modellen, maar Hyundai houdt vast aan zijn Europese instapper: de i10. Het merk zegt dat de Hyundai i10 gewoon een opvolger krijgt, net als de i20 en de i30.

Onlangs gaf Hyundai de i10 een facelift en daarmee lijkt de auto het nog even uit te moeten zingen. Stopt Hyundai net als veel andere merken eerder dan daarna met zijn A-segmenter? Welnee. Michael Cole - hoofd van Hyundai Motor Europe - zegt tegen het Engelse Autocar dat de komst van een nieuwe i10 momenteel deel uitmaakt van de plannen van het merk.

De i30 en de i20 kunnen volgens Cole eveneens gewoon nog een nieuwe generatie tegemoetzien. "Ik wil geen enkele kopersgroep de rug toekeren." Dat is enigszins opvallend. Onlangs werd bekend dat Kia na dit jaar stopt met de Rio, het technische zustermodel van de Hyundai i20. Volgens Michael Cole is Hyundai wel aan het nadenken over hoe het modellengamma er op lange termijn uit gaat zien. Kijk dus niet gek op als Hyundai op een zeker moment wél een andere invulling geeft aan het traditionele A-, B- en C-segment.

Volgens Cole is er een markt voor kleinere elektrische modellen dan de Kona en is het belangrijk voor Hyundai dat het daarover nadenkt.

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum