Hyundai en Kia komen met app voor EV’s

Toch een app, maar dan net iets anders

App Hyundai Kia EV

Hyundai en Kia komen binnenkort met een app waarmee het mogelijk wordt verschillende functies van elektrische auto’s van deze merken vanaf een smartphone te bedienen. De applicatie is het antwoord op een veelgehoorde vraag.

Zo’n app was namelijk precies wat er nog ontbrak aan de verder erg doortimmerde EV’s uit Zuid-Korea. De Ioniq Electric en Kona Electric van Hyundai en de E-Niro en E-Soul van Kia onderscheiden zich door het ontbreken van zo’n app in negatieve zin van de concurrentie.

Kia Soul EV

Kia Soul

Alsof de Hyundai Motor Group de achterstand direct wil omzetten in een voorsprong, voorziet de fabrikant de app van functies die we nog niet eerder hebben gezien. Zo moet het bij toekomstige EV’s van het concern mogelijk worden om via de telefoon onder meer het motorvermogen, koppel, de mate van regeneratief remmen, de maximumsnelheid en zelfs het energieverbruik van de climatecontrol aan te passen. Hyundai voorziet dat dit vooral handig is voor verhuurbedrijven en autodeelprogramma’s, die elektrische auto’s steeds vaker gaan inzetten. Gebruikers kunnen hun favoriete instellingen meenemen op hun telefoon en eenvoudig doorvoeren bij iedere auto waarin ze rijden. Ook kunnen gebruikers de instellingen van anderen proberen, mochten ze daar behoefte aan hebben.

De app komt beschikbaar voor de nieuwe E-Soul en vanaf 2020 ook voor de E-Niro.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.