Hyundai en Canoo gaan samenwerking aan

Missie: platform voor elektrische auto’s

Hyundai Canoo modulair platform

Hyundai Motor Group is de samenwerking met het Amerikaanse Canoo aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuw platform waarop toekomstige elektrische auto’s komen te staan.

Canoo is een start-up die in 2017 als Evelozcity begon. De afgelopen paar jaar kregen we meerdere malen prototypes te zien. De gehele line-up zou volgens Canoo op hetzelfde modulaire platform komen te staan. En dáár komt Hyundai nu om de hoek kijken, want voor de ontwikkeling van dat platform gaat de Zuid-Koreaanse gigant de samenwerking met de Amerikanen aan. Het huidige ‘skateboardontwerp’ van Canoo wordt dan ook doorontwikkeld en komt onder toekomstige EV’s van Kia en Hyundai te liggen.

Hyundai hoopt door deze kostenbesparende samenwerking in de nabije toekomst voordelige(re) elektrische auto’s te kunnen aanbieden. Deze nieuwe samenwerking maakt onderdeel uit van de eerder aangekondigde investering van $ 87 miljard.

Hyundai pakt met deze stap flink door op het gebied van nieuwe platformen. Vorig jaar lanceerde de fabrikant nog een ander nieuw modulair platform. Dat is bedoeld voor auto’s op fossiele brandstoffen en maakt het komende jaar zijn opwachting bij auto’s voor ons continent.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.