Hyundai lanceert nieuw modulair platform

Vanaf 2020 in Europa

Hyundai platform
Hyundai platformHyundai platformHyundai SonataHyundai SonataHyundai Sonata

Hyundai trekt het digitale doek van een nieuw modulair platform, een basis die we vanaf 2020 ook op Europese modellen van het merk gaan zien.

In de eerste week van maart schoof Hyundai in het thuisland de nieuwe, achtste generatie van de Sonata naar voren, de DN8. Die 4,9 meter lange sedan staat op een volledig nieuw platform en nu blijkt dat die basis is ontleend aan een volledig nieuwe modulaire bodemplaat, die straks zal worden gebruikt voor een hele rits nieuwe Hyundais.

Het modulaire platform geldt straks als vervanger van de basis die in 2013 werd geïntroduceerd. Auto's als de Tucson, de Kona, de i30 en de Nexo maken er gebruik van. Het nieuwe modulaire platform moet volgens Hyundai voor meer efficiëntie zorgen bij de productie. Daarnaast biedt het straks natuurlijk een thuis voor nieuwe geëlektrificeerde modellen van het merk. Het platform is zoals verwacht lichter en moet volgens Hyundai dankzij een zelf geproduceerde staalsoort én een speciale structuur ook nog eens veiliger zijn dan ooit. De Sonata is straks het eerste model van Hyundai dat op dit platform staat. Verwacht die auto overigens niet in Europa tegen te gaan komen.

 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.