Canoo presenteert EV met abonnement

Nooit van jou

Canoo
CanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanooCanoo

Start-up Canoo heeft zijn eerstgeborene gepresenteerd: een elektrische MPV-achtige die je in geen geval tot je eigen bezit kunt rekenen.

Canoo - de start-up ging voorheen als Evelozcity door het leven - heeft een elektrische auto gepresenteerd die het bedrijf zelf omschrijft als een 'loft op wielen'. De start-up, in 2017 opgericht door voormalig bestuursleden van zowel BMW als Über, wil de naamloze EV in 2021 op de markt brengen. Ook voormalig Opel-topman Karl-Thomas Neumann is bij het bedrijf actief. Kopen kun je het voertuig in geen enkel geval. Canoo wil de auto namelijk via een abonnementsdienst tegen een maandelijks te betalen bedrag aanbieden.

Canoo ziet een line-up voor zich van diverse modellen die allemaal gebruikmaken van een modulair platform. Het bedrijf spreekt van de aanwezigheid van een 300 pk en 425 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijf. Een 80 kWh accupakket moet goed zijn voor een actieradius van zo'n 400 kilometer (EPA). De topsnelheid van de 4,43 meter lange toekomstvisie, met een wielbasis van 2,85 meter, ligt op 200 km/h. Het gewicht is vastgesteld op zo'n 2.000 kilo.

Het koetswerk van de auto's zou onderling uitgewisselbaar moeten zijn en dat betekent dat er diverse modellen van een en dezelfde basis gebruikmaken. De 'Canoo' wordt uitgerust met zeventien radars en sensoren, die autonoom rijden (niveau 2) mogelijk moeten maken.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.