Hybride Chevrolet Corvette 'E-Ray' op de Nürburgring

Hoezo zuinig?

Spyshots Chevrolet Corvette E-Ray
Spyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-RaySpyshots Chevrolet Corvette E-Ray

De huidige generatie Chevrolet Corvette is de eerste ooit met de motor achter de voorstoelen, maar de C8-reeks heeft nog een primeur. Het wordt namelijk ook de eerste geëlektrificeerde Chevrolet Corvette ooit. Op deze fotoserie is de hybride Corvette op de Nürburgring-Nordschleife te zien.

Een Chevrolet Corvette heeft toch altijd een machtige V8 die in een ellenlange neus is gehuisvest? Dat klopt. Althans, tot voor kort. De huidige generatie Corvette heet zijn motor namelijk niet voorin, maar achter de voorstoelen liggen, met gevolgen voor zowel de rijeigenschappen als het uiterlijk. De Corvette heeft voortaan een korte neus en een lang achterdek, maar deze C8-generatie wordt om nog een andere reden een bijzondere. Er komt een volledig elektrische versie én er zit een hybride variant in het vat. Van die laatste zijn op de Nürburgring-Nordschleife meerdere exemplaren tijdens testwerk gefotografeerd.

Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet Corvette Z06

Al jaren gaan er geruchten dat Chevrolet met een hybride Corvette komt. Chevrolet heeft voor die hybride Corvette - of voor de elektrische variant - aanduiding 'E-Ray' op de planken liggen. Wat de hybride Chevrolet Corvette precies gaat aandrijven, is nog niet bekend. In de Corvette Stingray ligt een zo'n 500 pk sterke 6.2 V8 terwijl de ZR1 een 679 pk krachtige 5.5 V8 heeft, de sterkste atmosferische V8 ooit. Het ligt het meest voor de hand dat Chevrolet voor de hybride Corvette de 6.2 van de planken grist en hem combineert met een elektromotor op de vooras. Dat zou de Corvette Hybrid tot een vierwielaandrijver maken, ook dat is een primeur. Reken op een vermogen van zo'n 600 pk, genoeg om de hybride 'Vette tussen de Stingray en de Z06 te positioneren.

Spyshots Chevrolet Corvette E-Ray

Hybride Chevrolet Corvette 'E-Ray'

Dat de Corvette 'E-Ray' geen kinderachtige variant wordt, is bij het zien van deze spionagefoto's duidelijk. Hij krijgt een met de Corvette Z06 vergelijkbare wide-body die hem zo'n 9 centimeter breder maakt. Wel moet de hybride Corvette het zonder de vier centraal in de achterbumper geplaatste uitlaatpijpen en het heftige spoilerwerk van de Z06 doen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.